Съвети за почистване на шасита и двигатели с обезмаслителя Dimer

Добре лъснатата кола включва детайлно почистване и на шасито. Не е лесно да си шаси 😉 – заедно с подкалниците понасяш най-големите замърсявания от целия автомобил. Близостта на шасито до пътя го излага на въздействието на калта, кишата и всички препарати за зимна обработка на пътищата. Именно затова е нужно да се използват висококачествени препарати за почистване на шаси и двигатели.

Редовната грижа за шасито увеличава живота му и намалява разходите за последващи поправки.

Как да почистите шасито (и не само) ефективно и бързо Пълното отстраняване на всички видове напластявания и мръсотия по двигателя и шасито, без да се увреждат третираните части, става лесно, като се обработят с обезмаслителя DIMER. Високочественият препарат е един от най-продаваните продукти на италианската компания ATAS. Dimer е двукомпонентен алкален почистващ препарат и преди да го използвате е необходимо да го разклатите добре до смесване на двата компонента. След това го дозирате, като можете да използвате предлагания от нас професионален пулверизатор, тъй като той е направен от устойчив материал или друг професионален пулверизатор (по-надолу в статията ще намерите подробна информация за дозирането).

Още места, които да почистите със силно концентрирания

обезмаслител Dimer

Освен в автомивки, сервизи за лека и тежкотоварна техника, отличните качества на Dimer го правят незаменим и при премахване на упорити замърсявания от индустриални подове, промишлени и строителни инструменти, турбини и механични части.

Dimer се препоръчва още за почистване на камиони, контейнери, платнища на тирове, оборудване в кланици, животновъдни комплекси, нефтодобивни сонди и други. Концентрираният обезмаслител DIMER се предлага в две разфасовки – 10 кг. и 2 кг.

Как да дозирате и нанасяте обезмаслителя Dimer

Препаратът се разрежда с вода в следните съотношения:

  • за ремарке на камион и контейнер – 1:40-50
  • за колела, външни части на двигатели и промишлени предприятия 1:6-12
  • за почистване на подове и оборудване на кланици, нефтопреработвателни заводи и месни заводи – 1:40-60
  • за железопътни вагони 1:5-6.

Напръскайте равномерно шасито, двигателя или повърхността, която искате да почистите. Изчакайте не повече от 5 минути, след което отмийте със силна струя вода.

Производителят ATAS препоръчва през лятото или когато е горещо, да се нанася върху охладени повърхности и да не се оставя да засъхва върху тях; при ниско разреждане да се избягва контакт с алуминий и неговите сплави; както и да не се използва върху мотоциклети и скутери. Свържете се с нас, за да ви консултираме за широкото приложение на обезмаслителя Dimer и другите продукти, които предлагаме, тук