Запотяването на стъклата през зимата е за неподготвените

Тръгвате сутрин за работа през зимата, отивате при автомобила си и не рядко го почиствате от сняг и лед. Много често се оказва, че от вътрешната страна на стъклата има влага, която не позволява да имате добра видимост върху пътната обстановка. Почистването от вътре на стъклата губи от и без това ценното ви време в натовареното ежедневие.

При един друг сценарий, ви остава време за едно топло кафе или чай в офиса с колегите, или за ценни мигове със семейството и приятелите ви.

За да сте в по-добрия сценарий, ви предлагаме следните лесно приложими решения.

Необходим ви е добър препарат за премахване на запотяването по стъклата, специално създаден с антистатични съставки. Предлаганият от нас Rox на италианската компания Atas предпазва от конденз стъклата на автомобила. Той е под формата на спрей и се нанася лесно. Има бързосъхнещи свойства и не уврежда уплътненията на стъклото на автомобила ви. Пръскате малки сектори от вътрешната страна на стъклото, от разстояние от около 30 см. След това с чиста кърпа разнасяте продукта, като по този начин се образува невидим тънък филм по стъклото. Веднага след нанасянето на препарата имате отлична видимост, която остава дълготрайно. Можете да ползвате спрея не само върху стъклата на колата ви. Той е подходящ и за кристали, витрини на магазини, визьори на каски и др.

За намаляване на влагата вътре в купето е добре да ползвате гумени стелки през зимните месеци, тъй като тези от текстил задържат влагата, внесена в купето от снега и дъждовната вода по обувките ви.

Доброто почистване на обувките от снега и водата, преди да влезете в колата, също намалява допълнително внесените източници на влага.

Все пак карането е удоволствие и малките детайли, които могат да улеснят ползването на автомобила, правят шофирането много по-приятно. Пък и печелите така ценно време за самите вас и преживявания със семейството и приятелите ви.